Брекети чи елайнери: що ефективніше?

Відповісти
Rembo2

Брекети чи елайнери: що ефективніше?

Повідомлення Rembo2 »

Хочу виправити прикус і не можу визначитися, що обрати: брекети чи елайнери. Чув багато різного про комфорт, тривалість лікування та видимість пристроїв. Може, хтось вже проходив обидва варіанти і може поділитися досвідом. Які плюси та мінуси реально відчуваються на практиці?
LOLipop

Re: Брекети чи елайнери: що ефективніше?

Повідомлення LOLipop »

Брекети: краще для складних випадків (сильна скупченість, складні аномалії прикусу), але помітніші та менш зручні.

Елайнери: непомітні та зручні, але ефективні переважно для легких та середніх виправлень. Іноді дорожчі.

Коротко: питання не в тому, що "ефективніше", а в тому, що підійде вам. Обов'язково пройдіть консультацію у ортодонта — він запропонує оптимальний варіант після діагностики.
Vladimir2314

Re: Брекети чи елайнери: що ефективніше?

Повідомлення Vladimir2314 »

Я теж довго роздумував між брекетами та елайнерами. Брекети зазвичай ефективніші при складних випадках і не потребують дисципліни знімання, але можуть натирати, створювати дискомфорт і помітні на зубах. Елайнери комфортніші, практично непомітні та зручні для гігієни, але їх потрібно носити строго за графіком, і вони підходять не для всіх типів прикусу. На сайті стоматології DentalKids можна дізнатися що краще: брекети чи елайнери https://dentalkids.com.ua/uk/scho-krasc ... okazannya/ . Там отримаєте порівняння реальних плюсів і мінусів кожного варіанту.
Відповісти